ziekte van Crohn

Wat betekent de ziekte van Crohn in remissie?


Patiënten met de ziekte van Crohn in remissie, kunnen meestal hun leven weer in handen nemen en plannen maken voor de toekomst. Ze doen er dan ook alles aan om in remissie te blijven.


Jeanine, 34 jaar: "Mijn collega's tonen begrip"

Tweemaal heb ik mijn werk moeten opgeven door complicaties van Crohn. De eerste keer werkte ik in mijn eigen kapperszaak, de tweede keer in die van een vriendin. De laatste keer was twee jaar geleden voor een operatie, waardoor ik verscheidene weken niet kon werken.
Nu voel ik mij goed en heb ik administratief werk gevonden in een bedrijf dat haarverzorgingsproducten verkoopt. Tijdens mijn sollicitatiegesprek vertelde ik dat ik de ziekte van Crohn had, maar wel in remissie was.
Ik volg nauwgezet de behandeling die mijn maag-darmspecialist mij voorgeschreven heeft.
Alle collega’s begrijpen dat ik ziek ben. Ze plagen mij soms als ik wat trager werk, maar op het einde van de dag springen ze wel bij om mijn achterstand in te halen. .

Linda, 57 jaar: "Met mijn kleindochter haal ik de verloren tijd in"

Een normaal leven leiden ondanks Crohn? Ik dacht dat het niet meer mogelijk was. De zorg voor mijn dochter heb ik vaak aan mijn man moeten overlaten toen ik diarree had en mijn tijd vooral op het toilet doorbracht. Of toen ik zo'n buikpijn had dat ik 's morgens niet uit bed kon. Maar dankzij de meeste recente geneesmiddelen haal ik nu die verloren tijd in met mijn kleindochter, een echte schat. Samen gaan we naar de speeltuin, naar het bos, of picknicken we als het weer het toestaat. Soms fietsen we langs het kanaal. Ze is nu zeven jaar en ik hoop dat nog lang met haar te kunnen doen.Abbott sa/nv BE12GENL25105 - 26 Sep2012
Terug